Information om följder av kriget i Ukraina

Så här påverkar kriget i Ukraina ekonomin, marknaden och betalningar
Ukrainsk stad på vintern

Handelsbankens inställning till investeringar i Ryssland

Ikon information

Handelsbanken avvecklar alla ryska innehav

Handelsbanken har beslutat att avveckla all exponering mot Ryssland i sina fonder så fort som förutsättningarna och regelverken tillåter.

Totalt ryskt innehav är nu cirka 0,03 procent av förvaltat kapital. Så snart handeln på den ryska börsen återupptas och fungerar avser Handelsbanken att avveckla de sista innehaven på ett kontrollerat sätt.

Sedan årsskiftet har Handelsbanken Fondbolag minskat innehaven i ryska värdepapper med närmare en miljard till ca 270 miljoner kronor (på priser som noterades dagen innan Moskva-börsen stängde). Alla innehav i ryska obligationer har avvecklats.


Ikoni: En hjärta i handen

Hur kan jag stödja Ukrainas befolkning?

Så här deltar du tryggt i insamlingar

Det enklaste och tryggaste sättet att hjälpa Ukrainas befolkning är att donera pengar till en välkänd hjälporganisation. Organisationernas verksamhet är genomskinlig och de har den erfarenhet och logistik som behövs på krisområdena. Då kan du känna dig trygg med att hjälpen når fram. Till exempel Finans Finland har samlat en lista över etablerade och ansvarsfulla hjälporganisationer på sin webbsida.  

Tyvärr uttnyttjar bedragare situationen i Ukraina. Förhåll dig därför kritiskt till länkar som sprids på nätet eller via sociala medier och var extra uppmärksam när du skickar pengar eller ger dina kortuppgifter.


Sanktioners inverkan på betalningar och kortköp

  Hur kan jag tänka kring mitt sparande?

   Handelsbankens inställning till investeringar i Ryssland

    Följderna av Rysslands krigsaktioner

     Handelsbankens ekonomer

     Timo Hirvonen

     Ansvarsbegränsning

     Den historiska avkastningen på ett finansiellt instrument är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på instrumentet kan stiga och sjunka i värde och du kan förlora en del av eller hela det investerade kapitalet. Innehållet på denna sida ska inte ses som personlig placeringsrådgivning eller en placeringsrekommendation.